“Ayrıntılı, inandırıcı, destansı anlatım; günümüzden geleceğe bir belge.”
- Oktay Akbal
“Mustafa Yıldırım, Mustafa Kemal’in bir silah arkadaşı gibi onunla birlikte Filistin’den başlayıp Anayurdumuza doğru sürüp gelen 58 günlük ölüm kalım savaşına katılmış”
- Murat Özmen
“Mustafa Kemal’in Filistin’de, Halep’te eşkıyaya ders verdiğini öğrenmek; onca uygarlığı yaratıp yaşatmış Anadolu halkının, 1919’daki gibi, bütün ezilenleri, istemeseler de ezenleri bile kurtarmak için savaşa hazırlanması gerektiğini anımsayıp gereğini yerine getirmek istiyorsanız okumalısınız.”
- Bertan Onaran
“58 Gün: 2002'de Ulus Dağı'na Düşen Ateş belge romanıyla 'Samim Kocagöz Edebiyat Ödülü' alan yazar, şimdinin günceli Filistin'e, Atatürk'le birlikte dönüyor. Ortadoğu'nun yeniden işgalini irdeleyebilmek için 1918 işgal saldırısının son dönemine yöneliyor. 'İşgale ve teslimiyete karşı direnişi, bağımsızlık için örgütlenişi' vurguluyor.”
- Mehmet Ali Kışlalı
“Başta Harp Okulları olmak üzere tüm askeri okullarda Yıldırım’ın 58 Gün ve Ulus Dağı’na Düşen Ateş kitapları okutulmalıdır.”
- Yavuz Selim Demirağ
"Bir belge roman... 14 Eylül 1918'de İslenderiye'nin dar sokaklarında başlayan 58 günlük yürüyüş... Zaman tünelinde bir ağıt."
- Deniz Som
"58 Gün, Türklerin Ortadoğu'daki kara kutusudur"
- Yusuf Yavuz
"58 Gün'ü okumadan Ortadoğu'da, Suriye'de olup bitenleri anlayamazsınız."
- Ahmet Yıldız